De kracht van zelfliefde

Houd jij van jezelf zoals je nu bent? Ik kon deze vraag een jaar geleden niet beantwoorden met een volmondig 'ja'. Er was altijd ruimte voor verbetering. Mijn tanden staan niet netjes op een rij, er mochten wel wat kilo's af, ik kon niet iedereen tevreden houden dus ik was niet goed genoeg. Er spookten ontzettend veel negatieve overtuigingen rond in mijn hoofd. Overtuigingen die ik alleen zag, want een ander zag dit niet.

 

Tijdens de opleiding tot positieve groeicoach heb ik momenten gehad dat ik dacht: wat doe ik hier, ik wil hier niet doorheen. Maar weet je? Je moet erdoorheen. Ik moest er doorheen. Ik moest door die belemmerende en negatieve overtuigingen. Ik mocht ze doorvoelen om te kijken wat het met me deed, welk gevoel het me gaf. Als ik hier niet doorheen was gegaan, zou mijn resultaat na een sessie ook niet zo groot zijn geweest. En nee, dit is niet dat je van de één op de andere dag ineens één brok positiviteit over jezelf hebt. Absoluut niet. Maar je voelt het in kleine dingen. In handelingen die je eerst op een bepaalde manier deed maar waar je na een sessie ineens anders op reageert. En ik merk dit nog steeds af en toe hoor! De belemmeringen zweven nog regelmatig door mijn hoofd en vooral als ik in 'het verkeerde deel' van mijn cyclus zit. Maar het is ook oké dat ze er zijn, alleen leerde ik tijdens de opleiding wel om er niet perse in mee te gaan. Om er niet in te blijven hangen. Even is oké, maar niet te lang.

 

Ik heb ontzettend veel gehad aan de kracht van positieve intenties. Deze zet je aan het begin van de week of van de dag waarin een boodschap zit. Het hielp mij ontzettend om bijvoorbeeld 's morgens hardop tegen mezelf te zeggen: "Ik ga vandaag genieten, ik voel me goed." En ik voelde me heus niet altijd goed, absoluut niet, maar doordat ik deze een aantal keren per dag herhaalde waardeerde ik wel meer wat ik op dat moment had. En verdween het negatieve gevoel over mezelf een beetje naar de achtergrond. Deze positieve intenties in combinatie met de NLP-technieken die ik heb leren inzetten maken een hele krachtige combinatie. Zo krachtig, dat ik nog steeds merk dat het me ontzettend veel heeft gebracht. Ik durf me meer uit te spreken, ik heb mijn voeding (vooral het snaaien) beter onder controle, ik accepteer mezelf zoals ik ben, ik praat lief tegen mezelf. Ontzettend grote stappen waar ik me niet altijd bewust van ben, maar als ik ze zo opnoem wel. En dat is de kracht van coaching. Je bewust worden van je onderbewuste. 

 

Liefs. Berber

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.