Wist ik toen maar wat ik nu weet....

Wat heb ik een ongelooflijke tijd lopen modderen met mijn gezondheid. Eigenlijk al nadat onze jongste Jelte werd geboren in mei 2018 kwam ik in een stroomversnelling wat betreft persoonlijke dingen, mijn eigen bedrijf en een klein kereltje wat niet lekker in zijn vel zat waardoor de dagen maar ook zeker de nachten zwaar waren. Op een gegeven moment kon ik ook écht niet meer en ben ik gestopt met mijn bedrijf. Op mijn top had ik 17 opvangkinderen verspreid over de hele week. Wat voelde dat gaaf! Het kon altijd meer en het kon altijd beter. Totdat de batterij leeg was en er helemaal niets meer wilde...

 

Ik was geen leuke moeder, geen leuke partner en na mijn werkdag kon ik eigenlijk mijn ene been niet meer voor de andere krijgen. Man, wat was dat een rotperiode als ik er aan terug denk. Ik heb tot op de dag nog geen seconde spijt gehad dat ik toen gestopt ben met mijn opvang, al vond ik het op dat moment wel ontzettend naar voor al "mijn" kinderen natuurlijk. Maar het was nodig, want ik was simpelweg gewoon op. Leeg. Op zo'n moment besef je vaak wel weer wat je belangrijk vindt in je leven. Wat is je doel, wat wil je nog graag bereiken, blijf je hangen in wat je doet of maak je stappen in je groei en ontwikkeling? 

Na het aanpassen van mijn voeding en toen ik daarna schildkliermedicatie kreeg voorgeschreven dacht ik dat ik alles weer redelijk op de rit had. Maar dat bleek niet zo te zijn, ik kwam er namelijk eind 2022 achter dat ik mijn gezondheid nóg meer kon boosten door een goede en zuivere visolie toe te voegen. Sceptisch als altijd, ben ik toch begonnen begin 2023 en jeetje...Wat een wereld van verschil! Ik merkte eigenlijk al vrij vlot dat ik me fitter en energieker voelde, dat ik meer focus had en dus minder het gevoel van watten in mijn hoofd, maar ook dat ik weer beter reageerde op suikers, minder last kreeg van een opgeblazen gevoel voor de menstruatie...En hoe langer ik het gebruik hoe beter ik de veranderingen in mijn lijf opmerk. Natuurlijk moet ik daarnaast nog steeds opletten dat ik bewust kies wat ik eet, dat ik lekker ga bewegen als ik vrij ben of tijdens mijn werkdagen en dat ik ook nog zeker ontspanning in moet plannen. Het blijft toch een kwestie van de goede balans vinden in je leven. Ik ben ervan overtuigd dat ik op dit moment echt een hele fijne balans heb gevonden tussen mijn werk, sociale verplichtingen en mijn rust en gezondheid. Zowel fysiek als mentaal. En ik weet dat het alleen maar beter wordt. Met vallen en opstaan natuurlijk, want ook ik trap nog wel eens in een oude valkuil. Maar iedere keer stap ik gemakkelijker over mijn valkuil en merk ik dat ik positief op dat moment terug kan kijken. Het is dan ook niet voor niets dat ik laatst tijdens een sessie met de kaartendeck van Tools for Coaching de kaart "ik ben dankbaar voor elke stap die ik zet" op gevoel koos. Ik paste deze nog iets aan naar: "Ik kijk positief naar iedere stap die ik zet" want die voelde voor mij nog nét iets beter. IK ben echt heel blij maar tegelijk ook trots op alle stappen die ik vanaf 2020 heb mogen en kunnen zetten. Het maakt me positief als ik erop terug kijk en kijk wat ik allemaal nog kan en mag gaan bereiken de komende jaren!

 

Liefs, Berber

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.