Ben jij je bewust van je gedachten?

Je gedachten gaan een hele dag door. Van 's morgens vroeg tot 's avonds laat. Je hebt zo'n 60.000 gedachten op een dag waarvan er 95% op onbewust niveau plaatsvinden. Dat betekent dus dat jij je maar bewust bent van 5% van je gedachten. Ik ben geen rekenwonder dus ik ga je niet voorrekenen hoeveel gedachten dat dan zijn, maar je snapt het idee. Bijna iedere keuze die jij maakt gaat dus op onbewust niveau. Op automatische piloot kun je dus wel zeggen.

 

Ik zat hier ook jarenlang in. Ik was me niet bewust van mijn gedachten, mijn gedrag en mijn keuzes en al helemaal niet dat dit met elkaar in verbinding stond. Totdat ik de kaartendesk van Tools for Coaching ontdekte. In een sessie terug naar de basis; je gevoel. En vanuit daar kiezen welke kaarten je raken, iets met je doen. Wauw! Wat een mega inzichten kreeg ik toen. Deze kaarten kwamen er tijdens mijn eigen coachsessie uit en ik voelde nog weken daarna dat er kleine dingetjes in mijn dagelijks leven anders werden. Handelingen waar ik me niet van bewust was, totdat ik er over sprak met één van de opleiders. Er was echt wat in gang gezet en dat allemaal door deze mooie kaartendesk waardoor je je heel bewust wordt van je eigen onbewuste gedachten. 

Er ging een wereld voor mij open. Was dit hoe ik mensen in mijn praktijk dan ook nog verder kon helpen? Ik worstelde al jaren met een gezond leefpatroon en verviel regelmatig weer in oude patronen. Kwam dit dan allemaal door mijn onbewuste gedachten? Ik kan het je vertellen, ik heb mega veel persoonlijke groei doorgemaakt doordat ik in aanraking kwam met deze manier van coaching. Niet alleen meer coachen op voeding, maar ook de mindset en het gedrag meenemen en zo een blijvende gedragsverandering creëren. En ik ben ervan overtuigd dat als ik merk dat er dingen zijn veranderd, dit bij een ander ook kan. En zo ontstond mijn tweede doel. Mensen helpen om een blijvende gedragsverandering te creëren! 

 

Liefs, Berber

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.