Houden van jezelf, het belangrijkste wat er is.

Hét Selflove event. Waar rust, ontspanning en verdieping centraal staat. 

Al een paar keer had ik er over gedroomd. Een dag waarin het boosten van zelfvertrouwen bij dames mijn doel was, want wat zie ik veel dames die moeite hebben met hun zelfbeeld. Die zichzelf pas goed genoeg vinden als ze 10 of 20 kilo zijn afgevallen.

 

Ik trok de stoute schoenen aan en ik benaderde Ytsje Veenema Fotografie. Ik had nog maar amper op verzenden gedrukt of ik kreeg al een mega enthousiaste reactie terug. Van het één kwam het ander en zo bloeide het idee meteen al uit tot iets groters. Een event. Een hele dag waarin vrouwen mogen ontspannen, maar ook worden gefotografeerd en dan natuurlijk ook met een mooie naturel look make-up. De volgende stap was dat we Kim van Arte del Bella vroegen en met zijn drieën zijn wij nu hét team achter het Selflove event van het hoge Noorden. 

Op 9 maart was onze eerste editie. Al binnen 48 uren was het uitverkocht en hadden we zes dames die zich een dag met ontspanning maar ook verdieping gunden. Met een buik vol spanning kon ik de avond van tevoren al niet slapen, maar voelde ik dit ook 's morgens als gezonde spanning in mijn lijf. Na de visualisatie zochten we de verdieping op en meteen werden er mooie en kwetsbare gedachten met elkaar gedeeld. De zenuwen van die ochtend verdwenen als sneeuw voor de zon. Deze dag werd magisch, dit voelden we aan alles! Ik ging de één op één sessies in met de dames waarin een boost in zelfvertrouwen het doel was. Geen enkel gesprek was gelijk, maar het toverde wél een lach op hun gezicht toen ze mijn ruimte verlieten. En dan sluit je de dag af met een prachtige make-up met daarbij een foto van jezelf. Hoe mooi wil je de dag afsluiten? En nog steeds krijg ik berichten van een aantal dames wat het ze heeft opgeleverd. Dit komt niet door mij, want alles wat ik bewust heb gemaakt zat er al in. Ze wisten het alleen nog niet. Die berichten geven mij zo'n boost en zijn voor mij een teken dat we met dit event op het goede spoor zitten.

En toch werd de tweede editie anders. We wilden meer diepgang, een rode draad, een dag met een thema en nóg meer rust. Deze dag stond het innerlijk kind centraal. We startten wederom in de cirkel met een visualisatie. Met zijn zessen gingen we meteen de diepte in, kwam er een magische verbinding tot stand en werden er opnieuw kwetsbare en hele waardevolle dingen gedeeld. Dat je op zo'n manier verbinding met elkaar maakt, vanuit vol vertrouwen, dat geeft mij als één van de organisatoren zo'n goed gevoel. Het betekent dat wij als vrouw écht vaker voor ontspanning en zelfzorg mogen kiezen. Woorden geven aan je gevoel en deze woorden op papier zetten. Alle negatieve gebeurtenissen en gevoelens die je niet meer dienen ritueel verbranden met de andere deelnemers en daardoor echt kunnen loslaten. Het loslaten kracht bij zetten met een geleide meditatie en als kers op de taart jezelf nog laten verwennen met een gezichtsmassage, een mooie naturel make-up én een foto. 

Beide edities waren een dag met een gouden randje. Beide dagen compleet anders, maar ontzettend waardevol. En niet alleen waardevol voor de dames die hieraan meedoen maar ook voor Ytsje, Kim en mijzelf. Dat er behoefte is aan een dag van vertragen, verbinding, ontspanning en vertrouwen is een ding dat zeker is. En met drie nuchtere en eerlijke dames aan het roer weet ik zeker dat we steeds meer vrouwen mogen helpen. Zélfs hier in het hoge Noorden waar we voor mijn gevoel altijd achterlopen. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.